Boot gevonden: Genovevo de la O (een Maram 36)

Boot gevonden: Genovevo de la O (een Maram 36)

Ik was al een paar jaar op zoek naar een voor mij betaalbare, zeegaande boot, waar ik met m’n 2m lengte redelijk comfortabel in zou kunnen verblijven, die droog zou kunnen vallen (midzwaard oid) en gemakkelijk over de wantijen zou kunnen komen (dus <1m diepgang). Eerst me gericht op Southerly 115’s uit begin jaren tachtig, maar die waren allemaal tamelijk duur ten opzichte van hun leeftijd en dan zouden er waarschijnlijk nog kosten bij komen voor het reviseren van de ophaalkiel (elke 10 jaar oid nodig).

Toen ontdekte ik dat voor vergelijkbare vraagprijzen catamarans te koop waren, met veel meer binnenruimte, dus ging ik daar naar op zoek. Woods, Heavenly Twins etc. Maar die leken allemaal niet zo snel en hoog aan de wind te kunnen varen (Woods heeft wel designs die dat wel kunnen, maar dan is de binnenruimte voor mij weer te klein…).

En toen ontdekte ik bij Weise uit Bremen (website down momenteel) en Evecom (https://www.multihull.nl/multihulls/used-multihulls/Kajuit%20Catamarans.htm) de Maram 36. Eerst was er eentje uit 1979 te koop (heb ik te laat op gereageerd) en toen een uit 1980 (die ik nu heb, genaamd “Genovevo de la O”). In mei oid ging de vraagprijs eindelijk voldoende omlaag en na een bezoek begin Augustus heb ik de vraagprijs geboden (ze zeiden dat er andere geïnteresseerde waren en ik wilde ‘m me niet laten ontglippen) en eind Augustus hebbe we in Nynäshamn de overdracht gedaan. Met een instructiemiddag om de boot nog beter te leren kennen en een dagje zeilen met een Zweedse vriend.

Foto’s en plattegrond van de boot staan hier: http://www.bramdevries.nl/just-a-few-pictures/Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *